Huize statigh

Zo maak je een zolder met aflopend dak netter

Geplaatst op

Heb jij een zolder met aflopend dak? Veel woningen hebben een aflopend dak en veel mensen weten dan ook wat voor invloed dit op de ruimte op zolder heeft. Sommige mensen gebruiken de zolder voornamelijk als opslagruimte, maar als je de ruimte op zolder optimaal wilt benutten kan dit aflopende dak een belemmering vormen. Hoe houd je jouw zolder nu netjes als je een aflopend dak hebt? Daar hebben we een handige tip voor! Je kunt namelijk zelf een kast maken met behulp van douglas balken. Douglas balken kun je gemakkelijk op maat zagen. Als je zolder schuin afloopt, kun je de balken ook schuin afzagen.

Een kast van douglas balken en planken

Douglas balken kun je verticaal tegen het aflopende plafond aan plaatsen. Zo creëer je het begin van de constructie die uiteindelijk een kast moet gaan vormen. Vervolgens kun je nog planken tegen deze balken aan timmeren en met behulp van scharnieren een deur maken. Door een kast op maat te maken zorg je ervoor dat je de ruimte op zolder optimaal benut. Het is overigens ook mogelijk om een kast op maat te bestellen, maar wanneer je dit zelf doet met douglas balken ben je veel goedkoper uit.

Het maken van de kast hoeft niet lastig te zijn

Het maken van een kast van douglas balken kan vrij eenvoudig zijn. Natuurlijk kost het even tijd en zul je je moeten inlezen, maar uiteindelijk is vrijwel iedereen in staat om dit type kast te realiseren. Zodra je de balken op de juiste plek hebt staan, kun je ook nog schappen in de kast plaatsen. Hiervoor heb je alleen een aantal plankdragers nodig.

De benodigdheden voor het maken van een kast

Wil jij een kast maken van douglas balken? Dan heb je om te beginnen natuurlijk de douglas balken zelf nodig. Daarnaast is het belangrijk om plankdragers te hebben. Ook heb je planken nodig voor in de kast. Daarnaast is het aan te raden om scharnieren te bestellen. Uiteraard heb je ook een zaagmachine, boormachine en schroeven nodig. Veel meer dan dat zul je niet nodig hebben!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden