Huize statigh

Zijn mijn woningsloten toe aan vervanging?

Geplaatst op

Heb je wel eens afgevraagd hoe lang de sloten van je woning nog meegaan? Dat is vaak al een slecht teken. Maar eigenlijk wel iets wat je regelmatig moet afvragen. Slecht onderhouden sloten kunnen tot vervelende en acute problemen leiden. Het zijn vrijwel altijd onverwachte zaken. Denk maar aan het afbreken van een sleutel in het slot, net voordat je weg wilt gaan voor een belangrijke afspraak. Wat nu? Voorkomen is de beste oplossing. We helpen je met onze tips.

Beschadigde sloten

Wanneer een slot zichtbaar beschadigd is, dan is dit natuurlijk de eerste indicatie dat je deze moet vervangen. Ook al werkt het slot nog prima, er is grote kans dat de binnenkant van het slot toe is aan vervanging. Daarnaast is een zwak slot ook een signaal voor inbrekers om een inbraakpoging te proberen. Het geeft namelijk een indicatie hoe jij met je sloten omgaat en in welke staat ze zijn.

Stroef slot omdraaien

Een tweede indicatie dat een slot toe is aan vervanging is wanneer het stroef wordt. Een nieuw slot zal makkelijk en zonder veel kracht draaien. Na verloop van tijd zal dit steeds zwaarder worden. Wanneer je heel veel kracht moet zetten is het aan te raden om zo snel mogelijk het slot te vervangen. Wanneer je veel kracht zet is de kans dat je de sleutel breekt enorm groot. Hou hier dus rekening mee.

Verouderd slot

Wanneer je net in een nieuwe woning gaat wonen kun je de sloten even onder de loep nemen. Zijn er verouderde sloten aanwezig? Dan betekent dit niet meteen dat het slechte sloten zijn. In de meeste gevallen is dit echter wel het geval. Daarnaast heb je veel moderne en stevige sloten beschikbaar die voldoen aan de laatste slot adviezen en keurmerken.

Ervaar je slotproblemen in Den Haag?

Sta je op dit moment voor een dichte deur of kan je de deur juist niet meer op slot krijgen? Schakel dan slotenmaker Den Haag in. Met de snelle spoeddienst zijn ze snel ter plekke. Daarnaast kun je ze ook benaderen om je sloten eens goed na te checken. Zo ben je gelijk op de hoogte en kan je tips ontvangen om slotproblemen altijd ver voor te zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden