Huize statigh

Welke verfkleur raden we aan in de keuken en de woonkamer?

Geplaatst op

De kleur van onze kamers in huis hebben erg veel invloed op hoe wij ons voelen, dit gebeurt vaak erg onbewust. Valt het je bijvoorbeeld op dat er in fastfood bijvoorbeeld veel gebruik wordt gemaakt van rood, oranje en/of geel? Dit komt doordat deze kleuren ons onbewust energiek, vrolijk en gehaast voelen, waardoor je hartslag stijgt en daarmee ook sneller je honger aanwakkert. In een koffietentje maken ze vaak gebruik van bruin, groen en aardetinten. Deze kleuren staan erom bekend dat mensen zich bij deze kleuren relaxed en comfortabel voelen. Doordat we weten wat voor gevoel en emoties bepaalde kleuren oproepen, hebben we een aantal kleurtips voor verf voor iedere kamer van het huis. 

Kleuren in de keuken

Er zijn 3 kleuren die erg aan te raden zijn voor in de keuken, namelijk:

  • Geel: geel is een erg vrolijke kleur, die je goede energie geeft en je stofwisseling helpt te verhogen. Bij geel denk je vaak aan leuke en positieve dingen, zoals de warme zon.  
  • Grijs: wanneer er een warme tint wordt gebruikt, is ook grijs een perfecte kleur voor een keuken. Grijs is erg elegant en accentueert andere kleuren die je in de keuken gebruikt. 
  • Groen: groen zie je erg vaak bij bistro’s en cafés, omdat dit vaak duurzaamheid uitstraalt en een kleur is waarbij we ontspannen. Ook in jouw eigen keuken kan een groene kleur op de muur deze emoties aanwakkeren.  

Kleuren in  woonkamer

De woonkamer heeft een kleur nodig waar je door ontspant. Vaak zijn dit pastel-achtige kleurtjes, zoals:

  • Lavendel: lavendel is een mooie, rustige kleur die ook erg mooi staat in een woonkamer. Een donkerdere paars is een meer stimulerende kleur. Daarom raden we aan om ook wat donkerdere kleuren paars aan je woonkamer toe te voegen. 
  • Blauw:  blauw een kalme en koele kleur, wat je doet denken aan de lucht. Voor wat meer sfeer raden we je aan om een lichte pastelblauw te kiezen of voor een donkerder blauw te gaan. 
  • Groen: Vooral de wat donkerdere kleuren groen, zoals bosgroen, doen veel voor je woonkamer. Wissel deze tint wel af met wat lichte accenten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden