Huize statigh

Welke invloed heeft water op je woning en andersom?

Geplaatst op

Nederland voert strijd met het water en deze zal eigenlijk altijd blijven bestaan omdat ons land onder het zeeniveau ligt en dus steeds bedacht moet zijn op de stijging van de zeespiegel en de verdediging tegen het water. Tot nu toe zijn de Nederlanders altijd nog uiteindelijk als winnaar uit de strijd gekomen, maar we moeten waakzaam blijven. 

In de sfeer van huis-tuin-en-keuken hebben we ook dagelijks met water te maken en worden er door beïnvloed op verschillende manieren. In deze blog praten we er even verder over. 

De invloed van water of je woning 

Wanneer we er niet voldoende aandacht aan besteden, dan kan water allerlei invloeden uitoefenen op de woning waar we misschien niet op zitten te wachten of waar we zeker niet op zitten te wachten. Vooral de laatste categorie is belangrijk. Wanneer een dak niet in orde is en dat gaat lekken, dan is het mogelijk dat de totale houtstructuur van de woning uiteindelijk aangetast gaat worden. Niet alleen op de plek waar het water zit, maar ook op andere plaatsen, want water zorgt voor een vochtige omgeving waar allerlei organismen in kunnen groeien. Denk bijvoorbeeld aan huiszwam. Dit is een zwam die de hele houten constructie kan aantasten, waaronder plafondbalken en vloeren. Zorg er dus voor dat je het water altijd te slim af bent. 

Daarnaast is het zo, dat water een probleem met zich meebrengt namelijk kalkaanslag. Deze gaat in apparaten en leidingen van je woning zitten en zorgt ervoor dat ze minder gaan presteren. Er wordt in een woning met veel kalkaanslag doorgaans meer energie verbruikt en dat zie je terug op je rekening. Verder is het zo dat de apparaten veel sneller stuk gaan. Ook dat kost je geld. Kalkaanslagproblemen zijn op te lossen met een magnetische waterontharder. 

Invloed van je woning op het water in Nederland

Jaarlijks gebruiken we aardig wat water en dat komt schoon je woning binnen en gaat er vuil uit waardoor het gefilterd moet worden door allerlei processen om uiteindelijk weer gebruik te kunnen worden. We betalen dus jaarlijks ook geldt voor de filtering van het vuile water. Wanneer we giftige stoffen door het riool spoelen, zorgen we ervoor dat de filtersystemen extra belast worden en uiteindelijk bepaalde stoffen ook in het milieu kunnen lekken waardoor er schade ontstaat. 

Wanneer je gebruik wilt maken van een waterontharder, dan is het goed om te weten dat deze waterontharder beter niet werkt met een zoutreservoir. Als deze wel zou werken met een zoutreservoir, dan komt het vaak voor dat het zout in het milieu terecht komt en dat zorgt voor verzilting van het Nederlandse water waardoor het niet langer zoet is en zo dus ook niet meer geschikt is als drinkwater voor dieren. Verzilting is een mondiaal probleem dat de nodige aandacht verdient. 

Bij waterontharder4u praten ze je graag bij over de verschillende mogelijkheden ten aanzien van waterontharders die werken met magnetische straling. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden