Huize statigh

Welke factoren zorgen ervoor dat mensen oud worden?

Geplaatst op

Het eeuwige leven is iets waar mensen al eeuwen naar op zoek zijn. Zelfs in de bijbel wordt het omschreven: als Adam en Eva in het Hof van Eden afblijven van de verboden vruchten, belooft God hen het eeuwige leven. Ook de alchemisten in de 14e eeuw gingen op zoek naar het eeuwige leven. Door de Steen der Wijzen te creëren, geloofden zij eeuwig te kunnen leven. Helaas zijn we er nog steeds niet achter. Toch zien we in de afgelopen eeuw een ontzettende groei in de algemene levensverwachting. Welke factoren zorgen ervoor dat wij als mensen langer kunnen leven?

Comfortabel leven

Stress heeft veel nadelige effecten. Het kan voor hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en meer lichamelijke klachten zorgen. Daarnaast kan stress ervoor zorgen dat we mentaal achteruit gaan. We beginnen te piekeren, krijgen concentratieproblemen en kunnen zelfs vergeetachtig worden. Tot slot kan het ook ons gedrag aantasten. We gaan mensen vermijden, worden sneller agressief en willen meer voedsel en drank consumeren om de stress tegen te werken. Uiteraard werkt dat niet. Zoals je ziet, zorgt stress voor veel problemen. Omdat de leefkwaliteit, vooral in het Westen, steeds beter wordt en we steeds comfortabelere levens tegemoet gaan, zien we een stijging in de levensverwachting. We gebruiken minder energie en hebben minder stress om te overleven, waardoor ons lichaam langer mee gaat. Uiteraard zorgen de nieuwe medicijnen en behandelingen ook voor een langere levensverwachting. De conclusie is in principe al gemaakt: leidt een comfortabel leven. Dit heb je zelf in de hand. Neem bijvoorbeeld genoeg rust en zorg voor voldoende slaap. Slaap je slecht? Dan kun je overwegen om een traagschuim topper aan te schaffen. Deze topper is gemaakt van speciaal schuim en vormt zich naar jouw lichaam. Hierdoor slaap je ongetwijfeld een stuk comfortabeler en zorg je dat je uitgerust wakker wordt.

Gezond eten en een gezonde omgeving

Ook is het belangrijk dat je gezond eet. Er is onderzoek gedaan naar een heel speciaal dorpje in het Zuidwesten van Italië: Acciaroli. Hier wordt maar liefst één op de tien inwoners meer dan 100 jaar oud. In dit dorpje eten ze alles van het land. Elke dag de lekkerste pasta’s, tomaten, olijven en kruiden. Allemaal natuurlijke producten met veel voedingswaarde. Bewerkte voedingsmiddelen komen hier niet naar binnen. Daarnaast is Acciaroli een echte gemeenschap. Iedereen kent elkaar hier en werkt samen aan een hechte gemeenschap. Ook viel op dat de seksuele activiteit op latere leeftijd hier hoger dan gemiddeld is. Dit zijn allemaal factoren die bijdragen aan het ouder worden dan gemiddeld. Wil je oud worden? Zorg dan dat je een comfortabel leven leidt, voldoende slaapt, gezond eet en genoeg seks hebt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden