Huize statigh

Wat er niet mag ontbreken in de kinderkamer

Geplaatst op

De kinderkamer is een speciale plek voor een kind om volledig zichzelf te zijn. Het is een van de allereerste ruimtes die volledig voor hen is. Zo leren ze de eerste gevoelens kennen van het beschikken over een eigen persoonlijke ruimte. Aan de ouders of verzorgers de taak om de kinderkamer zo leuk mogelijk in te richten. We hebben de beste tips op een rij gezet. Maak kennis met wat er absoluut niet mag ontbreken in de kinderkamer. 

Kinderbureau 

Wanneer je kind toe is aan school dan zal huiswerk ook een onderdeel worden van het dagelijks leven. Er gaat niets boven een gepaste kinderbureau waar een kind comfortabel aan de slag kan met leren. Zo raden we aan om een bureau te combineren met allerlei attributen die het maken van huiswerk makkelijker maken. Denk aan opbergbakjes voor stiften of een la voor papier en werkschriften. Ook het aanschaffen van een bureaulamp of een leeslamp kunnen uiteindelijk helpen bij het maken van huiswerk. 

Plek voor speelgoed 

Op de kamer wordt natuurlijk veel gespeelt. We raden aan om te zorgen voor een goede en fijne ondergrond. Denk hierbij aan comfortabele speelmatten of een zacht tapijt. Daarnaast moet al het speelgoed ook een plek krijgen. Met goede voorraad kasten die voor een kind makkelijk toegankelijk zijn biedt hier de oplossing. Dit kan in combinatie met opbergbakken die onder het bed geschoven kunnen worden of aan opslagkasten gemaakt voor kinderen. 

Kind laten dromen 

De stijl van de kamer is ook een belangrijk aspect om op te focussen. Het helpt om een fijn thuis gevoel te geven aan een kind, zodat hij of zij volledig zichzelf kan zijn. Daarnaast kan de creativiteit en fantasie losgaan in een ludiek ingedeelde kamer. Denk aan wandbehang dat lijkt op een voetbalstadion of een bed dat eruitziet als een racewagen of een prinseskasteel. Ga lekker los met het stijlen van de kamer. Zo kan je kind straks volledig wegdromen op zijn of haar nieuwe kinderkamer. 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden