Huize statigh

Rieten dak is voor de fijnproever

Geplaatst op

Wel eens van huizestatigh.nl gehoord? Op de website vind je alleen het beste, meest statige en smaakvolle op het gebied van huis en inrichting. Dat je er ook huizen met een rieten dak vindt, is logisch. Riet is voor de fijnproever. Mits je kiest voor de beste rietdekkerij. Want het is wel belangrijk dat een rieten dak op de beste wijze aangelegd wordt, zoals ook goed onderhoud enorm belangrijk is.

Het rieten dak heeft niets aan uitstraling ingeboet

Een rieten dak is al eeuwenoud. Nog steeds heeft het niets aan uitstraling ingeboet. De rol van de rietdekkerij mag niet onderschat worden. Alleen als je kiest voor een gecertificeerde rietdekkerij ben je verzekerd van een perfect rieten dak. Met de jaren is de kwaliteit van een rieten dak sterk verbeterd. De brandveiligheid is beter geworden en er is sprake van een veel betere isolatie. 

Rieten dak kun je op verschillende manieren aan laten leggen

Wat niet veranderd is, is dat de rietdekkerij nog steeds op verschillende manieren een rieten dak aan kan leggen. Houd jij van een dat karakteristieke, dat oude? Kies dan voor een open constructie. Wil je moderner? Ook dan kan de rietdekkerij je van dienst zijn. Je kiest dan als het ware voor en extra dak over je dak. Over dat extra dak wordt riet gedekt. Voordeel van deze constructie is dat de brandveiligheid beter is en er minder hinder is van tocht. 

Wacht niet te lang als je schade aan je rieten dak ontdekt

Wil jij je rieten dak steeds in perfecte staat houden, laat de rietdekkerij dan ook het onderhoud van jouw dak verzorgen. Wacht niet, en schakel bij bijvoorbeeld stormschade meteen de rietdekkerij in. Dat doe je ook als je mos en algen ontdekt of wanneer je kale plekken op jouw dak ontdekt. Door snel te handelen, kan de rietdekkerij verdere schade voorkomen. 

Heel je huis krijgt een enorme boost

Mocht je de mogelijkheid hebben, overweeg dan serieus te kiezen voor een rieten dak. Door een rieten dak krijgt je huis een enorme boost en wint het aan uitstraling. De nadelen van vroeger gaan veel minder op. Belangrijk is wel de beste rietdekkerij in te schakelen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden