Huize statigh

Op welke manieren kan ik mijn woning isoleren?

Geplaatst op

We worden ons steeds bewuster van de voordelen van een goed geïsoleerde woning. Genoeg reden om aan de slag gaan met isoleren. Het is belangrijk om te weten dat het plaatsen van isolatie alleen goed werkt als je dit combineert. Zo heeft het plaatsen van vloerisolatie weinig zin als alle warmte via enkel glas weer ontsnapt. Een van de meest voorkomende punten waar de warmte ontsnapt behandelen we in deze blog. Daarom geven we je graag de beste isolatietips.

Dakisolatie

Een van de meest voorkomende plekken waar warmte ontsnapt, is het dak. Warme lucht in je woning stijgt op en komt uiteindelijk bij de zolder terecht. Niet geïsoleerde daken kunnen ervoor zorgen dat de temperatuur onder het dak soms dezelfde temperatuur bereikt als buiten. Dat zorgt intern voor veel warmteverlies. Met goed geplaatste dakisolatie zal de warme lucht stijgen en ook binnenblijven. Dit zorgt weer voor dat de rest van de ruimtes in de woning ook op temperatuur blijven.

Muur- en spouwmuurisolatie

De muren van de woning bevatten de grootste oppervlakte dat in contact staat met buiten. De temperatuur van de muren spelen ook een grote rol in het behouden van een warme kamertemperatuur. Genoeg reden om muurisolatie te laten plaatsen. Denk maar aan spouwmuurisolatie waarbij er kunststof materiaal in de muren wordt gespoten. 

Raamisolatie

Alle nieuwbouwwoningen worden al voorzien van goed isolerende ramen. Dit bestaat uit dubbel glas, zoals HR++ glas of een combinatie met een voorzetglas. Wanneer je een oudere woning koopt, kan het voorkomen dat er nog sprake is van slecht geïsoleerde ramen die bestaan uit enkel glas. Laat dit zo snel mogelijk vervangen. Daarnaast kun je ook extra isoleren op al geïsoleerde ramen als je nog niet tevreden bent. Zo kan je bijvoorbeeld isolatiefolie aanbrengen of gebruik maken van extra dikke gordijnen. 

Vloer- en bodemisolatie

Wanneer je woning beschikt over een kruipruimte, dan zal via de vloer ook veel warmte verdwijnen. Een combinatie van een vloer- en bodemisolatie biedt uitkomst om dit op te lossen. Met vloerisolatie isoleer je de bovenkant van de kruipruimte. Vaak wordt dit ook direct onder de vloer gelegd. Met bodemisolatie isoleer je de onderkant van de kruipruimte, zodat ook de kruipruimte warmte van de woning vasthoudt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden