Huize statigh

Mooie hekwerken voor een veilige thuis

Geplaatst op

Het hekwerk heeft al eeuwenlang de functie om een terrein waar mensen wonen te beveiligen. Door de jaren heen is het design steeds veranderd. Ook de functie ging van bescherming naar meer decoratief. In deze blog willen we jou vertellen hoe jij een veilige en mooie tuin kunt maken met een schitterend hekwerk. Wanneer je deze tekst gelezen hebt, is het ook leuk om onze andere teksten op de site te lezen, want daarmee willen we ook graag inspiratie geven. 

Verschillende stijlen die populair zijn 

Tegenwoordig zijn er een aantal stijlen erg populair voor in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een meer industrieel design. Ook een Scandinavisch design is echt populair. Natuurlijk zijn er ook nog steeds mensen die houden van de ouderwetse gietijzeren hekken. Deze hekken zijn eenvoudig aan te schaffen op brocantes. Je vindt ze ook nog wel eens bij een antiekwinkel. Wij vinden de Victoriaanse hekken erg mooi en deze zijn ook populair. Je herkent ze aan de gietijzeren bloemen die erin verwerkt zijn. 

De veiligheid van je tuin 

Natuurlijk is een hekwerk niet alleen maar bedoeld om mee te pronken. Het hekwerk heeft nog wel degelijk een beschermende functie voor de tuin van mensen. Bij jou in de tuin is het op deze manier een stuk rustiger en zullen dieren niet zo gemakkelijk binnenkomen. Ook mensen hou je ook op afstand, zeker die verkeerde bedoelingen hebben.

Het is tegenwoordig ook erg makkelijk om een camerasysteem op een hekwerk te maken want deze zijn namelijk helemaal niet duur meer en gemakkelijk te plaatsen. Je kunt overigens het beste een camerasysteem achter het hek plaatsen en dan op een onzichtbare plek.

We hopen dat je veel hebt aan de tips en dat je ook de hekwerken vindt die je leuk vindt zodat je daar weer een keuze uit kunt maken, dan gaat het over welke stijl je toe gaat passen in de tuin. Wij raden je aan om te gaan voor wat je echt leuk vindt en dan een creatieve draai aan de dingen te geven die je tegenkomt, bijvoorbeeld op internet. Ontwerp je tuin met een moodboard waar je alles wat je tegenkomt opplakt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden