Huize statigh

Is kunstgras huisdiervriendelijk?

Geplaatst op

Nepgras in je tuin is onderhoudsarm, voelt heerlijk aan en vrijwel niet van echt te onderscheiden. Het is dan ook steeds populairder in tuinen. We horen echter nog steeds dat mensen bewust niet voor nepgras kiezen, omdat ze een huisdier hebben. Nepgras zou slecht zijn voor dieren, maar de nieuwste soorten nepgras zijn huisdiervriendelijk. Wij vertellen je er alles over.

Reactie van dieren op nepgras

Dieren hebben de neiging om kunstgras te behandelen zoals normaal gras. Eventuele uitwerpselen zijn gemakkelijk te verwijderen of weg te spoelen. Als het gras zeer intensief wordt gebruikt door huisdieren, zoals in een kennel of in een pension, dan raden we wel aan om het gras periodiek te reinigen met een ontsmettingsmiddel of met een mix van water en azijn. Dit helpt om geuren te verwijderen en bacteriën te doden. Als je slechts één of enkele dieren hebt die af en toe in de tuin zijn, dan is dit niet nodig.

Kunstgras is ook geschikt voor honden

Honden hebben de neiging om af en toe in de grond te graven, maar nepgras is ook zeer geschikt voor honden. Als het nepgras goed aangelegd en geïnstalleerd is kunnen honden er namelijk niet in graven of er op een andere manier schade aan toebrengen.

Veiligheid van nepgras

Ja, nepgras is veilig voor honden en huisdieren. Door de kleine gaatjes in het gras verdwijnt regen en urine door het gras zonder de kwaliteit van het gras te beschadigen. Uitwerpselen ruim je eenvoudig op en het gras veeg je eenvoudig af, waarna het te besproeien is om het schoon en hygiënisch te houden. Het gras is volledig veilig voor huisdieren, het is alleen raadzaam om erop te letten dat je dier er niet van probeert te eten.

Voordelen van nepgras voor dieren

Er zijn vele voordelen om nepgras in je tuin te leggen, waaronder:

  • nepgras wordt niet doorweekt en modderig, dus je hebt geen last van modder in huis.
  • nepgras kan vochtig worden, waardoor het voor dieren comfortabel aanvoelt.
  • nepgras is niet te beschadigen door energieke dieren die in de tuin spelen.
  • In nepgras kan niet gegraven worden.
  • nepgras zorgt ervoor dat huisdieren gewend raken om naar het toilet te gaan op grasvelden en doordat nepgras eenvoudig schoon te houden is, bespaart je dat veel tijd en moeite.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden