Huize statigh

Houd je woning heel en bewoonbaar

Geplaatst op

Wanneer je een trotse woningbezitter bent, dan is het natuurlijk wel erg belangrijk dat je woning goed blijft en deze zo zijn waarde houdt. In vele gevallen zijn mensen niet helemaal op de hoogte van wat er allemaal kan gebeuren met een woning waardoor er dan achterstallig onderhoud ontstaat of problemen over het hoofd gezien worden. In deze tekst willen we graag met je doornemen wat huiszwam in je huis betekent en wat je eraan kunt doen. Lees snel verder en doe er je voordeel mee. 

Wat is huiszwam? 

Helaas komt het nog wel eens voor dat er in woningen huiszwam geconstateerd wordt. Dit organisme komt vaker voor in woningen met een houten vloer. Het is toch eeuwig zonde dat zo’n mooie vloer aangetast wordt door een zwam. Gelukkig zijn er wel opties om de zwam te laten verwijderen en het is het beste dat je er zo snel mogelijk bij bent om erger te voorkomen. Bij www.bescon.nl helpen ze je graag verder met het professioneel aanpakken van huiszwam. Wat kunnen ze voor je doen? Ze:

  • Verwijderen de zwam van de houten delen van je huis
  • Ze saneren waar nodig, bijvoorbeeld de kruipruimte tot 10 cm uitgraven om zo te voorkomen dat de zwam terugkeert.

Huiszwam verwijderen is een specialistisch werkje en dat moet je ook zeker overlaten aan experts.

Houtworm 

Ook is het mogelijk dat er in de houten structuren van je woning houtworm gaat zitten. Dit zijn eigenlijk een soort kevers die zich tegoed doen aan het hout. Meer specifiek zijn het de larve van deze kevers die het hout opeten. Ze ontwikkelen zich in het hout en graven zich een weg door naar buiten. En zo raakt de houten structuur van je woning verzwakt en bezwijkt uiteindelijk. 

Laat de houtworm verwijderen door experts en je woning zal gespaard blijven van grotere structurele problemen. 

Als je dit een praktische blog vond, dan is het goed om ook de andere teksten op onze site te lezen. We besteden aandacht aan het langer zelfstandig thuis wonen, de zorg en dingen die je doet op latere leeftijd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden