Huize statigh

Hoe zorg je ervoor dat je woning goed beveiligd is?

Geplaatst op

Het is zomertijd en dat betekent dat veel mensen, nu het eindelijk weer eens kan, even lekker op vakantie gaan. Ze laten hun huis en hun bezittingen voor een korte poos achter om even helemaal tot rust te kunnen komen op de camping, het resort, het hotel of het vakantiehuisje. Het laatste wat je tijdens deze ontspannende periode wil doen, is je om ook maar iets druk te hoeven maken. Een van de dingen waar veel mensen zich mogelijk druk over maken is of er geen inbraak zal plaatsvinden in hun woning. Om een inbraak en de zorgen die daarmee gepaard gaan te voorkomen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. In deze blog geven we je daarom een aantal goede tips voor hoe je ervoor kunt zorgen dat je je woning goed beveiligd hebt en dat je dus met een gerust hart lekker op vakantie kunt gaan.

Advies #1: laat je sloten nakijken

Alles begint natuurlijk met het op slot doen van de voordeur, de achterdeur, het dakraam en alle andere doorgangen via welke een inbreker mogelijk je huis binnen kan komen. Sloten spelen hierbij een belangrijke rol. Als je namelijk goedkope sloten hebt, en geloof ons, een professionele inbreker zal deze direct herkennen, dan valt jouw huis direct op als een makkelijke prooi. Daarom is het belangrijk dat je dus regelmatig je sloten laat nakijken en al helemaal wanneer er voor langere tijd niemand in het huis zal zijn. Heb je een woning in Amsterdam Zuid? Maak dan nog voor je vakantie een afspraak met Slotenmaker Expert in Amsterdam Zuid.

Advies #2: zet lichttimers aan

Een lichttimer zorgt ervoor dat er op een vaste tijd lichten aangaan. Dat betekent dat je woning dus verlicht zal zijn terwijl er niemand thuis is. Natuurlijk weten inbrekers ook van het bestaan van deze timers af. Ze weten dondersgoed dat een verlicht huis niet betekent dat er iemand thuis is. Daarentegen kunnen ze wel concluderen dat een NIET verlicht huis betekent dat er NIEMAND thuis is. Houd hier dus rekening mee.

Advies #3: Houd een auto voor de deur

Heb je een oprit en staat hier gedurende je vakantie geen auto op? Dat is natuurlijk wel een beetje vreemd. “Wie koopt er nou een woning met een oprit zonder dat ze hun auto hier neerzetten!”, kunnen mensen zich afvragen. De conclusie is dan meestal dat de bewoners dan dus niet thuis zijn. Zorg er daarom voor dat je een auto op je oprit hebt staan wanneer je op vakantie bent. Tip: dit hoeft natuurlijk niet per se je eigen auto te zijn. Vraag een van je buren om voor je deur te parkeren. Zij hebben dan zo lang je op vakantie bent een eigen parkeerplek en je huis lijkt iets minder aantrekkelijk om in te breken!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden