Huize statigh

Hoe richt ik mijn seniorenwoning smart in?

Geplaatst op

In deze blog willen we je tips meegeven om je woning de meest comfortabele inrichting te geven. Lees daarom snel verder en doe je voordeel met de handige tips die we je bieden over hoe jij je woning op een slimme manier kunt inrichten. 

Smart begint bij binnenkomst

Met garagedeuren die je met een afstandsbediening open en dicht kunt doen, heb je veel minder lichamelijke belasting. Dat is erg fijn voor als het allemaal wat minder rap gaat als je wat ouder bent. Je komt dus aanrijden met je auto en je druk een knop in. De garagedeur gaat automatisch open en je manoeuvreert je bolide naar binnen. Je hebt je auto geparkeerd en je druk weer op de knop, de garagedeur gaat automatisch naar beneden. Dit scheelt je veel lichamelijk inspanning. Dit is erg fijn voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van hun rug. 

In je woning smartvoorzieningen realiseren

Tegenwoordig zijn er veel dingen mogelijk voor in je woning. Dan gaat het bijvoorbeeld over de populaire Google Home speaker. Dit ding lijkt een noviteit en een hebbedingetje op het eerste gezicht, maar wanneer je er een tijdje mee werkt, dan blijkt het een bijzonder interessante hulp te zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om allerlei apparaten met deze slimme speaker te laten samenwerken. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld de rolluiken van je huis naar beneden doen met behulp van spraakcommando’s. Ook is het mogelijk om slimme lampen aan te schaffen die je dan met behulp van je stem aan en uit kunt zetten. Daarbij is het mogelijk om verschillende dingen aan het apparaat te vragen. We raden een Google Home speaker dus zeker aan. 

Domotica, wat is dat? 

Slimme toepassingen voor thuis vallen onder de noemer van de domotica. In deze tak van design en techniek gaat het er eigenlijk om, dat je woning geautomatiseerd wordt. Zeg maar zoals dat al vrij lang binnen bedrijven gaande is. Bij domotica gaat het erom dat je woning via techniek diensten van buiten de woning kan gebruiken. Dat de interne systemen van de woning en de externe diensten op elkaar aangesloten zijn. Dus met elkaar communiceren. Voorbeelden van domotica in de thuiszorg zijn bijvoorbeeld: 

  • Camera’s
  • Sensoren in een woning die waarnemen of iemand bijvoorbeeld valt
  • Slimme medicijnendoosjes (voor mensen die vergeetachtig zijn)
  • Slimme thermostaat, handig als je bent vergeten de verwarming uit te doen als je bij je kleinkinderen bent. Dan kun je deze met een app uitzetten.  

Dit zijn stuk voor stuk voorbeelden van domotica waar je veel aan zult hebben in je woning. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden