Huize statigh

Hoe geniet ik optimaal van mijn pensioen?

Geplaatst op

Met pensioen gaan. Het betekent voor iedereen weer wat anders. Misschien droom je al jaren van je pensioen en heb jij jouw dagbesteding volledig uitgestippeld. Anderen bevinden zich plotseling in zeeën van tijd en weten zich daar niet direct raad mee. Of je je nou wel of niet hebt voorbereid op je pensioen: er gaat een nieuwe deur open naar nieuwe mogelijkheden. We sommen voor je op hoe jij optimaal kunt gaan genieten van jouw pensioen! 

Vertrek naar het buitenland

Misschien de meest cliché optie, maar ook de meest drastische manier om van je pensioen te gaan genieten: onder de zon, aan de zee en op het strand. Heb jij altijd al een emigreerdroom gehad? Dan is dit het moment om die droom alsnog waar te maken. Vele gepensioneerden verkopen hun huis in Nederland en spenderen hun investering over de grens. Op deze manier heb je niet alleen voldoende tijd, maar ook budget om volop te genieten van je nieuwe habitat. 

Pak je langverwachte nieuwe hobby op

Misschien is emigreren wel helemaal niets voor jou, maar heb jij altijd al piano willen leren spelen. Vooral op wat oudere leeftijd is het belangrijk om zowel fysiek als mentaal fit te blijven. Het aanleren van een nieuw instrument is dan ook de ideale bezigheid om de hersenen te trainen. Jouw nieuwe hobby kan ook in een compleet andere hoek liggen, zoals de miniatuur- en modelbouw. Waag jezelf tegen de kerstdagen eens om een kerstdorp op te bouwen. Zowel jij als anderen zullen genieten van het resultaat!  

Renoveer je woning

Ben je iemand die wel graag met zijn handen werkt, maar dan niet in de miniatuurbouw? Bepaal zelf hoe groot jouw volgende project wordt. Sommigen renoveren een oude boekenkast, anderen ontwerpen en maken er zelf één. En sommigen zetten zich in voor het hele grote werk en renoveren hun complete woning. Verhoog de waarde van jouw koopwoning om vervolgens nog meer te genieten van jouw kasteeltje. Vervang je keuken, laat je huis uitbouwen, laat een nieuwe gietvloer leggen of creëer een inhouse fitnessruimte. Wat jij maar wilt! 

Breng tijd door met familie

Energie, tijd & geld. Bij iedere levensfase geniet je meer van een van de drie hoekstenen. Ben je jong, dan barst je nog van de energie. Op middelbare leeftijd heb je waarschijnlijk een mooi spaarsaldo opgebouwd. Op late leeftijd geniet je voornamelijk van voldoende tijd. En tijd is onbetaalbaar! Spendeer je tijd daarom zoveel mogelijk met je geliefde familie en vrienden. Dit is een van de mooiste geschenken van je pensioen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden