Huize statigh

Gietvloer in seniorenwoning

Geplaatst op

Het is van belang dat senioren zich goed en vrij kunnen bewegen in een seniorenwoning. Kleine drempeltjes of groeven mogen hun niet hinderen. Om dit te vermijden kun je een gietvloer aanschaffen.

Voordelen van een gietvloer

Gietvloeren kennen vele voordelen. Zo hebben ze geen naden, scheuren of groeven. Dit voorkomt dat mensen vast komen te zitten met hun rolstoel of vallen, maar ook zorgt dit ervoor dat virussen en bacteriën zich minder goed kunnen verspreiden. Nergens kan er zich vuil ophopen. Op die manier weet je zeker dat je al het vuil met één poetsbeurt weg hebt gedaan. Daarbij hebben de meeste gietvloeren hebben ook een antisliplaag. 

Rust is erg belagrijk in een seniorenwoning. Hierbij kan de gietvloer helpen. Gietvloeren zijn geluiddempend. Dit kan voor vele mensen een beademing zijn om in de drukke ruimtes toch niet veel lawaai te hebben.

Gietvloeren zijn erg stevige vloeren die wel het een en het ander kunnen verdragen. In seniorenwoningen wordt er veel heen en weer gewandeld en met redelijk zware karren over de vloer gegaan. Je zult niet snel zien dat de vloer veel gebruikt wordt. Wanneer je toch schade en verkleuring begint op te merken, is dit snel opgelost door een nieuwe laag van de gietvloer aan te brengen. Bovenop dit alles is de gietvloer brandwerend. 

De PU gietvloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming. Zo heb je een warme en zachte vloer om over te wandelen en wordt heel de ruimte verwarmd. 

Nadelen van een gietvloer

Een nadeel van een gietvloer voor in seniorenwoningen is dat de vloer redelijk hard is. Hoe hard de vloer is, hangt natuurlijk af van de soort gietvloer dat je kiest. PU gietvloeren zijn zachter dan epoxy gietvloeren, maar hierdoor ook minder stevig. Het beste is dat je goed overweegt over welke gietvloer je het beste neemt. Laat de vloer door een ervaren vakman plaatsen zodat je scheurtjes of andere schade in de toekomst kunt vermijden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden