Huize statigh

Een veilige badkamer voor thuis inrichten

Geplaatst op

Er zijn zoveel eenvoudige dingen die je kunt doen om thuis de badkamer een stuk veiliger te maken. Zeker als je al wat ouder bent, is het fijn om te weten dat je badkamer veilig is. Er gebeuren jaarlijks toch nog wat ongelukken met ouderen in de badkamer en het is ook niet verwonderlijk. Ook jongere mensen kunnen een ongeluk krijgen in de badkamer omdat het er simpelweg glad is. In deze tekst gaan we vertellen wat je kunt doen, dus lees snel verder en ontdek wat de eenvoudige oplossingen zijn. Meer weten over de verschillende opties? Dan wil Badkamer Amsterdam zeker met je kijken naar wat er mogelijk is in jouw situatie.

Veiligheidsopties in de badkamer 

Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen om de badkamer stukken veiliger te maken. We willen ze hieronder graag even met je doornemen:

  • Antislipstrips zijn erg belangrijk om in de badkamer te plaatsen. Je wilt natuurlijk dat de vloer niet superglad is als je gedouched hebt. Je kunt voorkomen dat je uitglijd op de badkamervloer door antislipstrips of antislipmatten neer te leggen.
  • Wandbeugels zijn erg handig om aan de muur te bevestigen zodat je je daaraan kunt vasthouden en stevigheid vinden wanneer je het even nodig hebt.
  • Vind je het lastig om langere tijd te staan, dan is een douchekruk natuurlijk ook altijd een goede optie.
  • Een laag toilet kan lastig zijn, daarom raden we je aan om zeker een hoger toilet te nemen.
  • Veel badkamers hebben een drempel  waar je overheen moet stappen, wij vinden het veel slimmer om een badkamer zo te maken dat er geen drempel is, maar dat deze een vlakke instap heeft. Zo zul je nooit over de drempel heen vallen.
  • Zorg ervoor dat er geen scherpe punten zijn in de badkamer. 

Wanneer je deze tips met de experts doorneemt, dan zullen ze dit in je badkamer kunnen realiseren en daar ga je veel plezier van hebben. 

Conclusie 

Jong en oud kunnen een ongelukje of ongeluk krijgen in de badkamer. Dit komt omdat het  simpelweg een ruimte is waar het glad kan zijn. Je kunt er zelf een heleboel aan doen om dit te voorkomen. We hebben je hiervoor een aantal tips gegeven. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden