Huize statigh

Een passieve manier om je woning netjes te houden

Geplaatst op

Je woning op een passieve manier netjes houden is goed mogelijk. Dit door middel van een waterontharder of andere apparatuur die je helpt om het thuis lekker schoon te houden. 

Een vergelijker zoeken op internet om te weten welke waterontharder het beste is voor jouw woning, is niet meer nodig (mag natuurlijk nog steeds) als je deze blog uitgelezen hebt. Wij gaan je namelijk vertellen wat de verschillende waterontharders (grofweg twee types) inhouden en welke de beste is (dat is nog een verrassing). 

Hoe houdt ik mijn woning op een passieve manier netjes? 

Het wordt steeds meer mogelijk om tegenwoordig je woning op het positieve manier netjes te houden. Laten we beginnen met het gene waar we in de introductie al naar verwezen: de waterontharder. Dit is nu typisch zo’n apparaat dat ervoor zorgt dat jij of een positieve manier je woning netjes kunt houden op een bepaald gebied. Het gaat er namelijk om, dat de kalkaanslag voorkomen wordt door middel van een waterontharder. Het enige wat je hoeft te doen is het apparaatje op de hoofdleiding van het water aan te sluiten. Het ding doet met magnetische straling wat het moet doen om te zorgen dat kalk in het water opgelost blijft zitten en dus niet op de douchewand terechtkomt. Er zijn twee waterontharders die vaak verkocht worden: de ionische (die met zout werkt) en de magnetische. Als we je mogen adviseren: ga voor type twee. Die werkt niet met zout. Het zout komt in het drinkwater terecht (rivieren, meren) en zorgt voor verzilting. Dan is het water niet meer geschikt als drinkwater. 

Domotica 

Er zijn steeds meer manieren om een woning geautomatiseerd dingen te laten doen. We begeven ons dan op het terrein van de domotica, waarbij geautomatiseerde processen die normaal gesproken in de industrie gaande waren, ook in een residentiële context toegepast worden. Het is erg makkelijk om gebruik te maken van slimme apparatuur waarmee je kan communiceren. De verschillende speakers zoals die van Google zijn daar een voorbeeld van. Je kan diensten van buiten je woning, zoals Netflix en voedselbezorgingsdiensten aansturen dmv spraakcommando’s. Zo zijn de diensten buiten je woning en de techniek binnen je woning met elkaar verbonden. Dit zal in de toekomst meer en meer worden.

Een andere manier om je woning op een passieve manier netjes te houden, is door een stofzuigerrobot aan te schaffen die de grote oppervlakte van je woning gemakkelijk stofvrij kan maken. Zo’n ding kan ook best wel onder de bank, alleen dan moet de bank wel een ruime opening onder het zitvlak hebben zodat het ding eronder kan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden