Huize statigh

Een onderhoudsvrije tuin is de oplossing

Geplaatst op

Hoe meer bestrating in je tuin hebt hoe onderhoudsvrijer deze is. Misschien vind je het niet leuk om een tuin te hebben die helemaal uit bestrating bestaat. Daar kunnen wij ons iets bij voorstellen. Misschien is het dan beter om een combinatie te maken tussen bestrating en hier en daar een opening waar bloemen of planten in staan. Deze zijn heel gemakkelijk te maken met stapelstenen. Met stapelstenen kun je veel bouwwerken in je tuin maken die erg lang meegaan. We nemen een aantal voorbeelden met je door zodat je een onderhoudsvrije tuin kunt maken.

De basis van onderhoudsvrije tuin 

We zeiden zojuist al dat een onderhoudsvrije tuin erg gemakkelijk gemaakt kan worden door bestrating te kiezen. Wanneer we nadenken over het pad in de tuin, dan is het goed om daar bijvoorbeeld keramische tegels voor te gebruiken, omdat dit er erg mooi uitziet en net iets sfeervoller is dan gewone tegels. Zo naast het pad kun je bijvoorbeeld enkele bloembakken maken met de hulp van stapelstenen die je niet hoeft te metselen. 

Terras maken 

Natuurlijk is het ook mogelijk om een terras te maken of dit te laten doen door een expert, zodat je in de zomer lekker buiten kunt zitten met familie vrienden en kleinkinderen.

Door terrastegels te gebruiken zul je een mooi terras hebben waar een tuinset op gezet kan worden en eventueel een permanente barbecue waar je van kunt genieten in de zomermaanden.

Het is aan te raden om het terras te overdekken met een permanente of een semi-permanente overkapping. Voor de eerste optie neemt men vaak een pergola van hout of steen. Het is ook mogelijk om een semi- permanente oplossing te kiezen, zoals een tent. 

Conclusie 

Het is heel gemakkelijk om een onderhoudsvrije tuin te maken door te gaan voor veel straatwerk in je tuin, gecombineerd met enkele bloembakken die je zelf kunt maken van stapelstenen en aarde. Kijk online om te zien wat voor jou de mooiste bestrating, bloemen en planten zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden