Huize statigh

Een eigen thuiskantoor

Geplaatst op

Ben jij op zoek naar een plek in je huis waar je kunt werken? Dan is dit iets voor jou! Zeker nu we in een tijd leven waarin veel mensen moeten thuiswerken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een eigen werkplek voor jezelf creëert. De keukentafel is daar helaas niet de geschikte plek voor, maar wat dan wel? Niet iedereen heeft kamers over in hun huis. Echter kun je wel een kamer ombouwen tot een eigen kantoor aan huis. Hier zijn een aantal tips om je eigen werkplek thuis te creëren.  

Je eigen kantoor aan huis

Het is belangrijk om eerst een plek te vinden waar je wilt gaan werken. Zorg ervoor dat het een plek is, waar jij in alle rust kun denken, met klanten kunt bellen of presentaties kunt geven. Ook moet het een plek zijn waar je huisgenoten niet continu komen. Kies een plek waar zo min mogelijk mensen komen. Hierdoor zal je op een dag veel minder gestoord worden. Gebruik de plek die je kiest ook alleen om te werken. Hierdoor creëer je voor jezelf een duidelijk verschil tussen werk en privé. Ook kun je je huisgenoten buiten deze ruimte houden en kan er niets gebeuren met het werk waar je mee bezig bent.

Kantoormeubilair

Het is belangrijk dat je tijdens het thuiswerken ook voor jezelf een beetje een eigen kantoor creëert. Dit doe je bijvoorbeeld door kantoormeubilair aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een stoel, een kast en een bureau. Bij voorkeur een elektrisch bureau. Door te werken aan een elektrisch bureau kan je rugklachten verhelpen of voorkomen. Een elektrisch bureau kan namelijk van hoogte veranderen. Hierdoor zal je veel minder voorovergebogen zitten waardoor je minder rugklachten zal krijgen. Wanneer je een vergadering hebt of een presentatie geeft, geeft een elektrisch bureau je ook de mogelijkheid om te gaan staan. Hierdoor straal jij meer kracht uit en ben je veel actiever dan wanneer je zit. Bovendien loop je gemakkelijker weg wanneer je kunt staan aan een elektrisch bureau. Dit stimuleert je beweegmoment tijdens het werk, want je staat toch al. Ook kun je met een elektrisch bureau variëren in het staand of zittend werken. Klik op een knop en hij gaat automatisch omhoog of omlaag.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden