Huize statigh

Een dak? Waar moet je op letten?

Geplaatst op

Een dak, is een belangrijk onderdeel van de woning die door velen weinig aandacht krijgt. Echter, is het goed om dit artikel goed door te nemen zodat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie omtrent een dak. Een dak zorgt er immers voor dat de warmte in je woning blijft en dat je beschermd bent tegen verschillende weersomstandigheden, maar het niet goed onderhouden kan weer resulteren in problemen. 

Het laten reinigen en schoonmaken

Veel mensen denken dat daken geen onderhoud nodig hebben, maar wie dit denkt zit mis. Een dak dient regelmatig schoongemaakt te worden om ervoor te zorgen dat er geen lekkages kunnen ontstaan. Als je dit namelijk niet doet, zul je merken dat in de dakgoten veel vuil komt te liggen wat kan leiden tot lekkages en breuken in de muren. Gevolgen? Enorme financiële schade die je makkelijk kunt besparen door op periodieke basis de dakgoten te laten schoonmaken. De gemiddelde kosten voor dit proces kosten tussen de 12 en 15 euro per vierkante meter.

Zolder meer ruimte? Kies voor een dakkapel

Als je een zolder hebt met een schuin dak, kan het vervelend zijn dat het schuine dak veel ruimte in beslag neemt. Echter zijn hier verschillende mogelijkheden voor om dit te doen voorkomen en een daarvan is het nemen van een dakkapel. Door het plaatsen van een dakkapel zorg je ervoor dat je meer ruimte krijgt en dat een gedeelte van het schuine dak verlengt wordt. Het plaatsen van een dakkapel is alleen voor specialisten weggelegd en om deze reden is het zeker aan te raden om het plaatsen van een dakkapel door een specialist uit te laten voeren.

Dakpannen vervangen indien het nodig is

Indien een dak veel verwaarloosd is, is het aan te raden om de dakpannen te doen laten vervangen door een dakdekker. Hierdoor weet je zeker dat je weer een dak hebt die in goede staat verkeerd. Het is immers zonde als je dit niet doet. Benieuwd naar de kosten? Vraag altijd een vrijblijvende offerte aan zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden