Huize statigh

De tuin van je woning opknappen

Geplaatst op

Wanneer je zelfstandig wilt blijven wonen, is het een goed idee om je tuin eens onder handen te laten nemen. Zeker als je een dagje ouder wordt, is het een goed idee om voor een onderhoudsarme tuin te gaan. In dit artikel noemen we daarom een aantal tips waarmee je de tuin een strakke uitstraling kunt geven, zonder dat de tuin om veel onderhoud zal vragen. Een van onze tips is om voor keramische tuintegels te kiezen. Keramische tuintegels hebben een lange levensduur en zijn makkelijk schoon te houden. Deze tegels blijven ook een lange tijd mooi.

Keramische tuintegels zijn slijt- en kleurvast

Keramische tuintegels zijn ideaal voor in een onderhoudsarme tuin. Dat heeft te maken met het feit dat keramische tuintegels slijt- en kleurvast zijn. De tegels hebben vrijwel geen onderhoud nodig, maar blijven er wel een zeer lange tijd mooi uitzien. Het bestraten van de tuin is sowieso een goed idee wanneer je een dagje ouder wordt. Wekelijks het gazon maaien is dan namelijk geen optie meer. Ook als je lichamelijk nog hartstikke fit bent, maar geen tijd hebt om de tuin te onderhouden, zijn keramische tuintegels een uitstekend idee.

Kunstgras is nog een goede investering

Nog een goede investering is kunstgras. Dit is ideaal als je een tuin met alleen maar tegels niet zo mooi vindt. Het moderne kunstgras ziet er zeer realistisch uit. Je gazon zal echter niet zoveel onderhoud nodig hebben als met echt gras. Met een goed worteldoek onder het gras voorkom je dat er onkruid onder de grasmat vandaan komt. Het gras blijft ook altijd mooi groen en je hoeft het dus niet te bewateren. Een tuin met een combinatie van keramische tuintegels en kunstgras ziet er echt prachtig uit.

Kies voor onderhoudsvriendelijke planten

Ben je iemand die toch wel graag planten in de tuin heeft? Dan is het belangrijk om voor planten te kiezen die weinig onderhoud nodig hebben. Volg je al onze tips op, dan krijg je een tuin waar je bijna niet naar hoeft om te kijken. Dat terwijl de tuin er wel op ieder moment strak bijligt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden