Huize statigh

De pallet toepassen voor design

Geplaatst op

Een pallet is toepasbaar in vele situaties en voor vele doelen. We nemen het met je door in deze blog, waarbij we ons richten op de toepassing voor design. 

Lees snel verder voor de nodige inspiratie. Zo wordt het wel heel leuk om al snel een gaaf concept voor binnen en buiten te maken dat helemaal geschikt is voor 2022. Kijk snel met ons mee en veel creatief plezier toegewenst.

Wat je met pallets kunt doen?

De meeste mensen denken bij het woord pallet aan iets wat in en logistiek proces gebruikt wordt. En dat klopt ook wel, want pallets zijn en tertiaire verpakking wat inhoud dat je er dozen op kunt zetten en deze dan verslepen van locatie een naar locatie twee. In deze blog gaan wij het echter hebben over het gebruik van een pallet in een wat andere vorm. Namelijk binnen een interessant design. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met pallets tuinmeubelen te maken. Stapel een paar pallets op elkaar en je hebt een stoel. Zet twee of drie stoelen naast elkaar van pallets en je hebt een bank.

Tuinmeubelen en binnenmeubel 

Het is mogelijk om met pallets tuinmeubels te maken, maar net zo goed meubels voor binnen. Tuinmeubels zijn wat makkelijker te maken, omdat ze wat minder fraaie afwerking vereisen. Binnen zou je bijvoorbeeld onder je stoelen industriële wieltjes kunnen maken zodat ze verrijdbaar zijn. Dat kan natuurlijk in de tuin ook, maar meestal wordt een tuinset op een vaste plek gezet en verder niet verplaatst. Je kan een tuinset maken van pallets en dit op een terras zetten. 

Hoe maak je meubels van pallets?

In principe is het heel makkelijk om meubels van pallets te maken. Je kunt verschillende bouwplannen van internet halen en eigenlijk gaan ze er allemaal een beetje over dat je pallets stapelt en eventueel aan elkaar bevestigd met bevestigingsmaterialen. Je kunt ook pallets zagen om ze op deze manier op maat te maken. Maar dit laatste is niet echt nodig. Wanneer de structuur van de pallet staat, dan kun je gemakkelijk kussens kopen bij bouwmarkten om lekker comfortabel te kunnen zitten in je zelfgemaakte palletmeubels.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden