Huize statigh

De beste interieurtips voor een seniorenwoning

Geplaatst op

Ga je aan de slag met het woninginterieur van je ouders op leeftijd of een andere bewoner van een seniorenwoning? Dan hebben we de beste interieurtips voor je verzameld. Met sommige simpele aanpassingen kan het woongenot flink toenemen en voorkom je dat je als ouder tegen knelpunten aanloopt. Denk maar aan deur of lades die met fysieke kracht geopend moet worden. Daar zijn handige manieren voor te bedenken. Lees onze tips.

Verminder de fysieke inspanning

Op leeftijd kost fysieke inspanning steeds meer van je energie. Daarom zaak om zoveel mogelijk fysieke inspanning te beperken. Denk maar aan zware lades of stroeve deuren. Gelukkig zijn er steeds meer handige manieren om veiliger en gebruiksvriendelijker te leven in een woning. Denk aan kasten en lades met drukveringen die helpen met het openen.

Een goed verzorgd lichtplan

Verlichting speelt ook een belangrijke rol. Je ogen vereisen ook inspanning en daarnaast is meer verlichting ook veiliger. Het geld niet voor iedereen, maar de meeste ouderen worden met de leeftijd steeds gevoeliger voor struikelgevaar. Denk maar aan het over het hoofd zien van kabels of het inschatten van een traptrede of een op- en afstapje. Met goede en voldoende belichting geef je ouderen maximaal steun in het visuele aspect.

Vloer onder handen nemen

Om struikelgevaar te voorkomen speelt de vloerkeuze ook een rol. Ga dus niet voor te gladde vloeren en vervang vloeren die verouderd zijn of veel slijtage vertonen. Daarnaast kan je de vloer struikelvrij maken door alle kabels weg te werken en alles waarover je kunt struikelen te vermijden. Maak je gebruik van tapijten? Regel dan voldoende antislipmatten om kans op glijpartijen te voorkomen.

Gebruiksvriendelijke opbergruimtes

Wanneer je bezig gaat met opruimen of het doorzoeken van spullen in opbergruimtes moet je veel sjouwen, op je tenen staan of bukken. Ga voor gebruiksvriendelijke opbergkasten met een juiste hoogte die makkelijk te openen zijn zonder te veel inspanningen te verrichten. Vermijd juist de opbergruimtes op hoge planken en in 2 meter hoge kasten.

Comfortabele eetkamerstoelen met armleuning

Moet je dan alleen maar richten op functionele en veilige meubels? Welnee! Design en voldoende ondersteuning gaan goed samen. Bekijk bijvoorbeeld de luxe ontworpen eetkamerstoelen met armleuning van Furnihaus. Een perfect voorbeeld van prachtig ontworpen design eetkamerstoelen die voldoende ondersteuning bieden tijdens het eten aan de eettafel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden