Huize statigh

Alles wat je moet weten over systeemwanden

Geplaatst op

Ben je op zoek naar een leuk project of ben je die ene klus aan het uitstellen? Of ben je aan het denken om je kantoor opnieuw in te delen, zodat al je werknemers een nieuw werkplekje hebben? Dan kan je een goede systeemwand gebruiken. Systeemwanden kan je op heel veel verschillende manieren gebruiken. Je kan er kamers mee creëren, of kleine kantoortjes. Ze worden dan ook niet alleen in huizen gebruikt, maar ook in kantoren. Er zijn echter wel een paar dingen die je moet weten over systeemwanden, voordat je hier mee aan de slag gaat. Lees dus snel verder!

Wat zijn systeemwanden?

We zullen even helemaal teruggaan naar de basis. Wat zijn systeemwanden precies? Dit zijn kant en klare panelen die je niet hoeft af te werken. Je kan ze dus meteen plaatsen. Deze panelen bestaan uit een laag van bijvoorbeeld gips of spaanplaat. Hierover zit een mooie afwerking. Je kan vaak kiezen uit een afwerking van vinyl of kunststof. Soms heb je ook panelen met een afwerking van fineer. Daarnaast zijn ze ook geluidsisolerend. Dit is dus niet alleen perfect voor op kantoren, maar ook in huis.

Wat kan je er mee doen?

Er zijn heel veel verschillende dingen die je kan doen met systeemwanden. Dit komt doordat er heel makkelijk een raam of deur in zo’n paneel geplaatst kan worden. Hierdoor kan je van een muur dus een doorloop maken, of ervoor zorgen dat er meer licht in een kamer komt. Het is ook een optie om de hele wand van glas te maken. Je kan dus heel veel verschillende ontwerpen maken als je gebruik maakt van een systeemwand. Je kan dus je fantasie de vrij loop geven, want bijna alles is wel te maken. 

Hoe plaats je systeemwanden?

Als je een ervaren klusser bent, kan je misschien zelf een systeemwand plaatsen. Toch raden we aan om een goed aannemersbedrijf in te huren. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in onder andere het plaatsen van systeemwanden. Je kan er dus vanuit gaan dat zij je nieuwe wanden zeer netjes zullen monteren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden