Huize statigh

3 Duurzaamheidstips voor je nieuwe woning

Geplaatst op

Als je een nieuwe woning hebt gekocht, dan zal deze voldoen aan verschillende klimaateisen die gesteld zijn door de nationale en Europese overheden. Toch zijn er nog genoeg dingen die je zou kunnen doen om dit verder te kunnen verbeteren. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag hiermee aan de slag? Lees dan snel verder in onze blog!

Tip #1: Zonnepanelen laten installeren

Er is een interessante ontwikkeling die je eigenlijk in allerlei onderdelen van technologie vindt: met de tijd worden goede producten goedkoper en goedkope producten goed. Dat geldt voor mobiele telefoons, televisies, auto’s, wat dan ook en dat geldt dus ook voor zonnepanelen. Dat betekent dat je tegenwoordig zonnepanelen kunt aanschaffen voor een schappelijke prijs. Daarnaast zijn de zonnepanelen van tegenwoordig ook nog dusdanig effectief, dat je al snel je (beperkte) investering zal terugverdienen. Op zoek naar een installateur in de regio Friesland? Google dan even op zonnepanelen Friesland, of ga direct naar onze aanrader: www.apsolar.nl

Tip #2: Warmtepomp aanschaffen

Nog steeds worden er huizen gebouwd die aangesloten zijn op het gasnet. Dat is niet zo gek aangezien het beleid om Nederland van het gas af te halen, nog maar vrij vers is en bouwprojecten al jaren van te voren worden afgesproken. Maar toch is de wens van velen om Nederland binnenkort van het gas af te halen in ruil voor duurzamere energie. Kies daarom voor een warmtepomp zodat jij deze trend alvast in kunt zetten.

Tip #3: Warmteterugwinning

Door middel van een warmteterugwinsysteem kun je, zoals de naam al een klein beetje verklapt, warmte terugwinnen. Op die manier kun je dus weer besparen op je energierekening en het zorgt ervoor dat je dus minder energie verbruikt wat weer goed is voor het milieu. Het zorgt er in essentie voor dat het warme water wat wegstroomt tijdens het douchen of tijdens het draaien van de wasmachine, wordt gebruikt om koud water (gedeeltelijk) enigszins te verwarmen. Het is immers energiezuiniger om lauw water te verwarmen tot een bepaalde temperatuur, dan dezelfde temperatuur te realiseren met koud water.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden